Tetris og mer til

Hello ! :D 

Idag har jeg og katrine molgeima tetris, vi suger begge... men jeg er i rank 17 og katrine er i rank 12 :D 

Det er superlett å bli hekta altså !!! Her er litt om tetris, enjoy! ;D 

Tetris (på russisk Тетрис) er et av de mest populære dataspillene noensinne. Spillet ble oppfunnet i 1985 av den russiske matematikeren Aleksei Pazjitnov, som da arbeidet ved Vitenskapsakademiet i Moskva. Spillet går ut på å stable «byggeklosser» oppå hverandre slik at de danner fullstendige rekker.

«Byggeklossene» i Tetris er tetrominoer, dvs. geometriske figurer som er satt sammen av fire kvadrater som henger sammen langs en eller flere av sidene, derav navnet Tetris (avledet fra tetra-, som på gresk betyr fire). Det finnes fem slike kombinasjoner, men to av disse finnes også i speilvendte utgaver, hvilket gir syv ulike tetrominoer. Pajitnov skal ha funnet inspirasjon i en eske med pentominoer, som er et populær spill innen rekreasjonsmatematikk.

Det har vært en kaskade av spørsmål knyttet til opphavsretten til dette spillet. Pajitnov lagde Tetris opprinnelig for datamaskinen Elektronica 60, og i løpet av kort tid dukket det opp Tetris-kloner for de fleste plattformer, blant annet for PC og Game Boy. Rettighetene til spillet har vært solgt og videresolgt flere ganger, uten at dette har vært avklart med skaperen av spillet. Til tross for den enorme populariteten, har Pajitnov selv tjent svært lite penger på salget av spillet. 

 

Spiller du tetris ?

Er du god?

Såffal vilken rank er du i ? 

 

Dette blogginlegget sugde ræva, men det er ikke så rart siden det var katrine som skrev det ;PP HEHE xD 

Kyss, klapp, å klin, preikast

Publisert: 14.11.2011 @ 19:51 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

2 kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tjalg/BIL

Design

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits